top of page

Edunvalvonta

  • Writer: Satu Heinonen
    Satu Heinonen
  • 17. kesäk. 2022
  • 1 min käytetty lukemiseen

Lapseni edunvalvonta soitti minulle jokunen hetki sitten ja kertoi olevansa huolissaan lapseni rahallisesta tilanteesta. Käytännössä laskuja tulee, mutta rahaa ei. Hän oli asumisyksikön ohjaajia pyytänyt uusimaan kuntoutusrahan ja vammaistuen, kun nuo olivat jo katkenneet. Huom. Lapseni valmistui 3.6., eikä näin ollen saa enää kuntoutusrahaa.


Kun kerroin lapseni valmistuneen ja saaneen töitä, ihmetteli edunvalvoja, kun ei ole palkkaa tullut tilille. Poika on aloittanut työt 8.6., joten eihän nyt mitään palkkaa ole vielä voinut tullakkaan. Vammaistuki on toki haettu uudelleen ja siihen saatu lääkärinlausunto 7.6., joten se on vielä Kelan käsittelyssä. Tämän lisäksi kerroin lapsellani olevan oikeuden soviteltuun päivärahaan, koska työaika on 80%:nen. Tässä kohtaa edunvalvoja pohti kuka sen hakemuksen tekee... Ja minä, että mikä on edunvalvojan työn kuva. Onko hänen tehtävänsä ottaa minuun yhteyttä, kun lapsella on rahat loppu, vai huolehtia, että ne varat lapsella riittävät ja huolehtia tarvittavat hakemukset ymv.


Noh, tänään olen toimittanut edunvalvojalle lapseni työsopimuksen ja verotodistuksen, sekä pyytänyt häntä huolehtimaan lapseni veroprosentin uudelleen laskennasta ja asumistuen uusimisesta. Edelleen mietityttään jäi, että mitä tämä edunvalvoja tekisi, jos minua ei olisi? Miten lapseni raha-asiat sen jälkeen saataisiin pysymään mallillaan? Tässä kohtaakin kun minuun tai yleensä mihinkään otetaan yhteyttä sillon, kun tili on jo tyhjä. Mitä kuuluu edunvalvojan tehtävän kuvaan? Ottaa yhteyttä äitiin, kun aikuiselta edunvalvottavalta loppuu rahat? Ja onko minun tehtäväni neuvoa ammatikseen työtä tekevää edunvalvojaa työssään mitä täytyy tehdä ja ottaa huomioon edunvalvottavan asioissa?




Comments


©2017 by Satu Heinonen. Proudly created with Wix.com

bottom of page