top of page
  • Writer's pictureSatu Heinonen

Kohti vuotta 2020

Päivitetty: 10. lokak. 2020

Näin se alkaa vuosi 2019 olla lopuillaan, samalla päättyy mennyt vuosikymmen. On aika aloittaa jotain uutta, mitähän se on ja ennenkaikkea missä. Vuosi 2019 toi paljon mielenkiintoisia asioita ja toisaalta sai pohtimaan paljon mitä tulevalta haluaa. Loppuvuosi oli rankka, mutta silmiä avaava.

Mitä tapahtui Blogissa?

Tammikuu alotettiin tänä vuonna aika päräyttävästi kirjeellä puhemiehelle ennen kansanedustajiston vaihtumista. Kyseltiin vammaisten taxi oikeuksista ja tasavertaisuudesta. Ja maaliskuussa oltiin Bar Skogsterissa tanssimassa ehdokkaan kanssa. On jaettu ajatuksia blogissa palveluista ja säästämisestä köyhyyden keskellä. Toisaalta myös omaishoitajan sairastamisesta ja köyhien nöyryyttämisestä. Ollaan arvosteltu Kelan toimintaa hyvinvoinnin tekijänä ja mietitty miten saadaan omasta kaupungista kesän veneilijöille vetovoimainen kohde. Jossain vaiheessa palattiin vakavien asioiden äärelle parin vuoden taakse ja lapsen silloisiin itsemurha-aikeisiin. Lastenoikeuksien viikon aikaan kirjotelin isän roolista vanhemmuudessa. Ja lastenoikeuksien viikon päätyttyä otettiin kantaa omaishoitajien viikkoon, mikä johti sittemmin Hämeen Sanomien kirjottamaan juttuun ja sieltä vielä pienemmässä mittakaavassa paikallisen Kaupunginuutisten lehden sivuille. (Linkit alla) Itsenäisyyspäivän kieppeillä kietaistiin vielä juttu sosiaalisen median keskustelutavoista, sekä isänmaallisuuden pilkkaamisesta. Hämeen Sanomat: https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/satu-heinonen-on-lastensa-omaishoitaja-vuosien-varrella-koettelemukset-ovat-olleet-kovia-mutta-lapsista-saa-voimaa-965841/

...Entäs noin muuten?

Alkuvuosi oli kaikenkaikkiaan hyvin politiikkapainotteinen vaalien aikaan, sitä ennen kerkesin kuitenkin poikkeilla lomailemassa Barcelonassa.

Vaalien välissä rakennettiin edelleen paikallista lentopalloseuran tulevaisuuden näkymiä ja muistettiin viettää aikaa myös lasten kanssa, niin Tampereen suunnassa, kuin kotonakin. Vaaleista selvittyä juhlistettiin Hämeen omaa kansanedustajaa jonkin aikaa ja arki jatkui. Kevät toi myös surullisia uutisia musiikkirintamalta, kun Yö yhtyeen Olli Lindholm kuoli. Olli oli tuttu myös jäähalleilta, jääkiekko yhdisti meitä molempia Ollin musiikin lisäksi. Yö-yhtye on kulkenut matkassani aina nuoruudesta asti, nyt musiikki elää edelleen, mutta jotain puuttuu. Myös ensiapukurssilla tuli käytyä uusimassa EA2.

Vihreiden Knit&Chat tapaamisia on jatkettu läpi vuoden, ne ovat olleet poliittisen työn ohella mukavia tapaamisia keskustelun merkeissä kevyemmällä paletilla. On ollut ilo saada tutustua näihin ihmisiin saman agendan alla. Onnellinen jokaisesta uudesta ihmisestä, joita tavannut näissä merkeissä. ❤

Keväällä vierailtiin lasten ja äidin kanssa Kyproksella. Se oli kaikkineen hieno matka ja matkalta tarttui elämään uusi ihminen. Näin se kavereiden määrä lisääntyy aina välillä yllättävissäkin paikoissa ja ympäri maailman. Kyproksen matkan jälkeen kevään kruunasi HPK:n jääkiekon Suomen Mestaruus ja Suomen Leijonien Maailman Mestaruus. Jääkiekollisesti siis vahva kevät.

Toukokuussa Hämeenlinnan Vihreiden vieraana kävi herrasmies Helsingistä. Tori.fi:n markkinapaikkajohtaja ja kiertotalouden vahva puolestapuhuja. Sittemmin samaan herrasmieheen on saanut olla ilo tutustua myös muuten mm. Helsingissä Työ- ja Elinkeinoministeriön vierailun yhteydessä samoissa piireissä kun pyöritään.

Kesäloma alkoi ja sitä vieteltiin lasten kanssa monella eri tavalla. Aulangolla tuli käytyä, siitä jäi muutama kuvakin matkaan mukaan esikoisen kera. Kesän aikana grillaaminen on aina yksi kohokohdista, varsinkin kun säät sallii ja voi samalla nauttia Suomen kauniista luonnosta. Lentopallokausi saatiin päätökseen ja toisaalta valokuvaus nosti päätään harrastuksena jälleen kerran voimakkaammin. Myös Pori kuului tän kesän retkiin, siellä käytiin Vihreiden puoluekokouksen merkeissä. Sitten iskikin muutto, koska tiedosssa oli, että keskimmäinen poika lähtisi syksyllä opiskelemaan Aitooseen sisäoppilaitokseen. (Ja kuka olisi uskonut, mutta ensi keväänä hänelle lähdetään etsimään omaa kotia. On aika luopua seuraavasta lapsesta ja katsoa kuinka hänen omat siivet kantaa.)

Metallican konsertti kesällä esikoisen kanssa Hämeenlinnan Tapahtumapuistossa oli yksi kesän suurimmista kohokohdista. Minä esikoisen kanssa ja 55 000 muuta meidän ystävää oli paikalla kuuntelemassa musiikillista mestariteosta. Se jää varmasti elämään muistoissamme pitkäksi aikaa. Toivottavasti joskus on mahdollista viettää tämän kaltaisia hetkiä myös muiden lasteni kanssa.

Vuoden loppupuolisko ei olekkaan sitten ollut niin helppoa ja nautinnollista. Koska alkuvuosi meni hyvin ja kevyesti, päätin syksyn alettua aloittaa opiskelut. Keväällä kun jäin yhden pisteen päähän sosionomi opinnoista, niin syksyllä alkoi opinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa Erityispedagogiikanperusteiden osalta. Avoimen opinnot on vaatinut syksystä oman osansa... Varsinkin, kun syksy päätti sitten vaikeuttaa muutenkin omaa eloa. Äidin vakava sairastuminen ja nuorimmaisen lapsen oirehdinnat koulussa, saivat kuormittumaan minutkin ja sairastuin itse pahaan flunssaan parin kuukauden ajaksi. Onneksi vastapainoksi löytyi jotain muutakin...

Nordic business forum 2019 Hämeenlinnan Verkatehtaalla screenin kautta oli ihan hauska kokemus kaikenkaikkiaan. Toisaalta Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa omaishoitajille uimahalliin ja hallin punttisalille ilmaisen vuosirannekkeen ja sitä on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Paikallinen lentopalloseura Luolajan Kajastus ry. antoi keväällä tukensa puheenjohtajuuden jatkumiselle ja sitä työtä ollaan tehty jaksamisen mukaan. Valittiinpa minut myös Hämeen Vihreiden erityisen tuen tarpeisten lasten, nuorten ja perheiden tuen palveluiden kehittämistyöryhmän puheenjohtajaksi, sekä Koulutetut kokemusasinatuntijat ry:n Kanta-Hämeen aluevastaavaksi. Ennenkaikkea uusi jääkiekkokausi starttasi ja HPK:n puolustaa mestaruuttaan 90-vuotis kaudellaan. Joulukuun alulla vielä käytiin hieman vammaisasioista kuuntelemassa Hattulan puolella, kun lakimies Jukka Kumpuvuori poikkesi Turusta ohjeistamassa meitä näiden asioiden merkeissä. Hämeenlinnan Vihreiden vuosikokous valitsi minut jatkamaan hallituksessa myös ensi vuoden ja Hämeen Vihreiden vuosikokous valitsi minut varalle piirin hallitukseen.

Paikallinen Vihreiden työ on koko vuoden ollut aktiivista. On ollut vaalityön ja chat tapaamisten lisäksi Vihreiden Nuorten väentapaamista, ehdokastaulujen liisteröintiä, hallituksen ja jäsenistön kokoontumisia aina kerran kuussa. Delegaation vierailu Hämeenlinnassa, puoluepäivät Helsingin Sofiassa, Elomessut, Hämeen piirin syyskokous Heinolassa ja ilmastomielenosoitus Hämeenlinnan torilla yhdessä nuorten kanssa. Vuoden päätteeksi juhlistimme viel Hämeenlinnan Vihreiden 35:ttä toimintakautta, sekä tietysti pikkujouluja.

Lasten kanssa viimeiset ylpeyden aiheet olivat nuorimmaisen kaupungin Itsenäisyyspäivän vastaanotto ja esikoisen esiintyminen Kalevan lukion joulukonsertissa (kitara kädessään videolla oikealla).

Vuoden huipensi omien opintojen kurssiarvosanat sekä Hämeen Linnan ja kauppatorin jouluvalaistus, mitä tuli kuvailtua useampana päivänä.

Ennen ensi vuoden alkua, nyt on aika levätä! Hyvää vuoden vaihdetta kaikille!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page