top of page
  • Writer's pictureSatu Heinonen

Puhe puoluekokoukselle

Vihreät pitivät puoluekokouksensa 10.-11.6. Seinäjoella Seinäjoki-areenalla. Puoluekokous teki monia tärkeitä valintoja. Meille valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Sofia Virta. Uudeksi puoluesihteeriksi Anna Moring. Varapuheenjohtajiksi Oras Tynkkynen, Silja Keränen ja Bella Forsgren. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Riina Lumme ja varapuheenjohtajiksi Hämeen oma Allu Pyhälammi ja Iiris Suomela. Allu palkittiin myös Vihreänä toimijana 2022-2023.


Onnea teille kaikille tulevalle kaudelle 💚



Nousin myös itse lavalle ensin häirintäyhdyshenkilöiden esittelyn vuoksi ja toistamiseen pitämään poliittista puhetta. Tätä puhetta on nyt pyydetty niin monesti kirjallisena, että tästä voit sen alta lukea.


"Rakkaat Vihreät ystävät, ihana nähdä teitä kaikkia tänään... Terveisiä Hämeestä!


Mä tulin avaamaan keskustelua kiusaamisesta puolueen sisällä toimijoiden välillä.


Kentälle kuuluu, kuinka toisia on kielletty mm. osallistumasta vaaleihin, olivat ne sitten eduskuntavaalit tai puolueen sisäisiä vaaleja. Kuinka jollekkin on siis kerrottu, ettet juuri sinä ole yhtä tärkeä, kuin joku toinen. Poliittisessa toiminnassa tämä ei ole hyväksyttävää, varsinkaan Vihreissä, missä me nostamme yhdenvertaisuuden sanomaa.


Mä olen liittynyt Vihreisiin sillä ajatuksella, että täällä kaikki hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Toki näin se ei ole aina omallakaan kohdallani ollut, mutta huolestuttavaa siitä tekee ajatus, että se on isompikin trendi meidän keskuudessamme.


Mulla on nyt jo 16 vuotias poika. Joka ollessa alakoulussa jäi psyykkisen ja fyysisen kouluväkivallan uhriksi. Kiusaaminen ei siis ole kiusaamista, tämä on asian vähättelyä. Se on väkivaltaa ja vallan käyttöä väärin. Palatakseni poikaani 2018 hän yritti itsemurhaa tämän toiminnan johdosta, minun sanani ja tukeni eivät riittäneet. Sain hänet silti onneksi pitää rinnallani. Tänä keväänä viikko sitten hän sai peruskoulun päättötodistuksen ja suuntaa nyt ammatillisiin opintoihin.


Nyt niille, jotka tätä toimintaa harrastavat voin kertoa, että myös se aikuinen mieli sortuu liian suuren takaan alla. Te ette halua jossain kohtaa miettiä, että olisiko jonkun toisen henki säästynyt yhdestä nätimmästä sanasta tai, jos et olisi käyttäytynyt toista kohtaan niinkuin käyttäydyit. Se taakka on liian painava kannettavaksi.


Niille, jotka ovat uhreina haluan sanoa, että muistattehan. Toisen toiminta kertoo enemmän hänestä, kuin sinusta. Sinä olet yhtäarvokas muiden kanssa.


Me emme voi tietää mitä toinen kantaa jo mukanaan, joten muistetaan tekojemme seuraukset ja ollaan kannustamassa lyttäämisen sijaan. Se on meidän tulevaisuudenkin kannalta äärimmäisen tärkeää.


Kiitos ja Hyvää puoluekokousta kaikille!"



47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page